Kamp om Grønlandshavn intensiveres

13. juni 2006 08:59

Kampen om Grønlandshavnen er i fuld gang. Og i går modtog de tre kandidater Aalborg, Esbjerg og Aarhus udbudsmaterialet fra Hjemmestyret.

Mens både Esbjergs og Aalborgs borgmester har været på besøg i Nuuk for at lægge billet ind på den eftertragtede havn, har Aarhus-borgmesteren Nicolaj Wammen endnu ikke vist sig. Men han skal nok komme, lyder budskabet fra havnedirektør i Aarhus Bjarne Mathiesen:

-Vi sigter på at komme i slutningen af måneden. Tilbudet er indrettet sådan, at der frem til 12. juli er en slags dialogperiode mellem rådgiverne, Hjemmestyret og tilbudsgiverne.

Grønlandshavnen, der indtil videre har hørt hjemme i Aalborg, er en eftertragtet godbid for de tre omtalte byer. Massevis af arbejdspladser og kroner i kommunekassen er blot nogle af argumenterne, der får de tre borgmestre til at slikke sig om munden.

Aalborg Havn har i mange år været Grønlands basishavn i Danmark, hvor al gods til og fra Grønland går igennem. Men på grund af, at en række aftaler mellem Hjemmestyret og Aalborg Havn er ved at udløbe, skal det vurderes, om Aalborg Havn fortsat er den bedste havn.

Netop nu er de tre danske havne altså i fuld gang med kuglerammerne for finde frem til det helt rigtige tilbud.

Hvem der løber med den grønlandske havnekasket skulle være afklaret til september.