Kalaallit Røde Korsiat runder 20 år i fin stil

I onsdags var det 20 år siden, at Kalaallit Røde Korsiat så dagens ly for første gang som en afdeling under Dansk Røde Kors. Jubilæet bliver fejret, når Kalaallit Røde Korsiat har repræsentantskabsmøde i Nuuk i oktober måned.
Skrevet af Peter Troelsen
09. september 2012 13:00

De første 20 år har været en afvekslende affære med op- og nedture. I disse år er der dog en særdeles positiv udvikling i gang, og landsformanden ser på fremtiden med stor fortrøstning.

-Vi er, som alle andre organisationer der kører på frivillig basis, afhængige af ildsjæle. Heldigvis er der mange af dem, der har valgt at støtte op om Kalaallit Røde Korsiat. Det betyder, at vi kan holde liv i vores lokalafdelinger over hele landet, men jeg ville rigtigt gerne have flere lokalafdelinger. På den måde kan vi få dækket hele landet med de ting, vi har med at gøre, fortæller Tove Blidorf, der i de sidste fire år har været landsformand for Kalaallit Røde Korsiat.

Førstehjælpskurser og Røde Kors har alle dage været uløseligt forbundet, og det er da heller ikke anderledes her på Grønland. Sammen med genbrugsbutikkerne er de eksistensgrundlaget for Kalaallit Røde Korsiat.

-Over de seneste år har vi fået lavet nogle fremragende undervisningsmaterialer til vores førstehjælpskurser, både på grønlandsk og på dansk. Endvidere har vi fået dem certificeret, så de kan bruges i alle sammenhænge. Som noget nyt udbyder vi kurser i psykisk førstehjælp fremover. Det er meget vigtigt, at vi også er klar til at yde førstehjælp, hvis en i vores omgangskreds har det skidt i sjælen. Begge typer førstehjælp har ofte firmaer som kunder. Her sørger virksomhederne for at deres ansatte er klædt på til at tackle eventuelle ulykker, og det skærper sikkerheden på landets arbejdspladser, fastslår Tove Blidorf overfor knr.gl.

Kalaallit Røde Korsiats genbrugsbutikker landet over har også gennem årene været med til at sikre Kalaallit Røde Korsiat som en vigtig og vægtig spiller i Grønland. Frivillige har brugt tusindvis af timer i butikkerne, og helt almindelige mennesker i Grønland har doneret brugt tøj til et godt formål.

-Samlet har vi en omsætning på den pæne side af en million kroner i vores genbrugsbutikker, og det er et meget flot beløb. Især når man tænker på, at priserne på vores varer meget sjældent overstiger 100 kr. Kundegruppen er meget bred, men jeg er glad for at ungdommen har fundet ud af at vi har glimrende brugte ting, som man fint kan kombinere med noget dyrtkøbt modetøj. Det er ligesom blevet en trend, at sætte designertøj sammen med vores varer, forklarer Tove Blidorf.