Københavnerfestival fremhæver grønlandske navne

København kommer de næste tre dage til at klinge af grønlandsk sang. Den årlige Songwriterfestival har nemlig i år rekordmange grønlandske musikere på plakaten.
Skrevet af mlk
16. august 2013 11:15

Hele fem navne bliver det til, og det er udtryk for en stor kærlighed til Grønland fra arrangørens side, amerikaneren Brett Perkins.

- Jeg har et særligt sted for Grønland i mit hjerte. Jeg lærte landet at kende via Simon Lynge, som jeg turnerede med i USA, og han tog mig med til Grønland i 2001. Jeg forelskede mig i landet og lovede mig selv at komme tilbage, siger han.

Brett Perkins’ kendskab til de grønlandske kunstnere stammer især fra en singersongwriter workshop, som han holdt i Qaqortoq sidste sommer. Men der ligger også et politisk budskab i valget af mange grønlandske kunstnere.

- Danmark har sin historie med Grønland og Færøerne. Mit eget land, USA, har ikke haft et særligt balanceret forhold til de mennesker, der var der først. Så jeg har også en politisk agenda for at sikre, at der er en stærk grønlandsk og færøsk repræsentation på festivalen, siger Brett Perkins.

Som et af topnavnene på plakaten står Small Time Giants, der til lejligheden har skrevet to nye følsomme numre. Desuden skal Varna, Malou Rohmann, Kristian Mikkelsen fra Inuit Feet samt Simon Lynges bror, Jonas Lynge, give koncert.

Festivalen er støttet af Nordisk Kulturfond og finder sted i Råhuset på Vesterbro fredag til søndag.

Læs mere her: : http://csf.dk/