Julemanden gør sig klar til julen 2012

Samtlige breve til julemanden vil blive besvaret i år. Sådan lyder ambitionen fra Qaasuitsup Kommunia, der driver den officielle Julemand.
Skrevet af Noah Mølgaard
24. oktober 2012 04:40

”Santa Claus Greenland”. Breve med den adresse bliver sendt direkte til Destination Avannaa, som overtog opgaven fra det konkursramte Nuuk Tourism sidste år. Julemanden har også allerede modtaget en del post, lyder meldingen fra Julemandens hjemkommune Qaasuitsup Kommunia, der grænser op til Nordpolen.

- Vi har en ambition om, at samtlige breve til Julemanden bliver besvaret i år, siger Lars Lennert-Sandgreen, der er direktør for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsområdet og dermed fagchef for Julemanden i Qaasuitsup Kommunia til KNR.

Destination Avannaa, der hører under Qaasuitsup Kommunia overtog driften af den officielle Julemand efter, at Nuuk Tourism gik konkurs i efteråret 2011. Men mange børn fra mange lande blev skuffet, fordi mange breve ikke blev besvaret. Men det skal ikke gentage sig, lyder det nu fra Julemandens bagland.

- Det påhviler et stort ansvar at have Julemanden. Vi har som sidste år søgt midler hos Selvstyret, som vi vil bruge til at have hjælpere til besvarelse af brevene. Julen nærmer sig med hastige skridt. Vi skal derfor snart i gang med at besvare breve, så ingen bliver skuffet, siger Lars Lennert-Sandgreen.

Folkeskoleelever var hjælpenisser sidste år, og fik sendt mange svar af sted. De fik tilskud til deres studierejse for indsatsen som hjælpenisser.

Den store postkasse som stod i kolonihavnen i Nuuk er nu ankommet til Ilulissat. Den bliver restaureret og vil inden længe blive placeret et sted i byen eller ved lufthavnen, hvor tusindvis turister ankommer hvert år.

Det var Julemanden, der tændte juletræet i Ilulissat sidste år. Nu er det planen, at Julemanden kommer til Qasigiannguit når byens juletræ bliver tændt første søndag i advent den 2. december.

- Det er planen, at Julemanden er til stede ved juletræstændingen på skift i forskellige byer. Vi vil på den måde give befolkningen i Qaasuitsup Kommunia ejerfornemmelse for Julemanden, siger Lars Lennert-Sandgreen.

Grønlandske børn kan også sende post til Julemanden. De skal sende deres blev til postbox 785 3952 Ilulissat.