Josef Motzfeldt sat på plads

25. januar 2006 10:17

På et hasteindkaldt landsstyremøde her i formiddag, skulle vice-landsstyreformand, Josef Motzfeldt, stå skoleret overfor resten af koalitionen.

På TV i aftes undsagde han nemlig Landsstyrets beslutning om at stoppe importen af canadiske sælskind. Det fik en vred Hans Enoksen til at kalde sine koalitionsparter til hastemøde, og Josef Motzfeldt måtte forklare sig. Efter godt en times krisemøde lød Josef Motzfeldts eneste kommentar til pressen således:

- Hans Enoksen skal udtale sig!

Landsstyreformanden, gjorde det før mødet klart, at han ikke ville have slinger i valsen fra sine landsstyremedlemmer:

- Når det handler om udtalelser til medierne, skal landsstyreparterne kunne stole på, at det er enslydende udmeldinger. Alt andet skaber forvirring, sagde Hans Enoksen før mødet.

Efter krisemødet meddelte landsstyreformanden, at man nu var nået til enighed om at der skal være enighed om det landsstyremedlemmerne udtaler sig om til pressen.

- Jeg vil aldrig mere høre sådan noget gennem medierne. For hvis han har en anden holdning til den beslutning Landsstyret har truffet, burde han have sagt det på vores møde i går eftermiddag. men han sagde intet, og derfor blev jeg meget ked af, at skulle høre det fra pressen, sagde Hans Enoksen, der altså fik sin vilje på krisemødet.