Josef Motzfeldt ny formand for Vestnordisk råd

Formand for inatsisartut Josef Motzfeldt kan nu også kalde sig formand for Vestnordisk råd. Det blev klart på rådets årsmøde, der lige nu afholdes i Runavik og Thorshavn.
27. august 2009 07:21

Josef Motzfeldt påpegede, i sin tiltrædelsestale, at de tre vestnordiske lande alle deltager fuldt ud i nordisk samarbejde, men at de har nogle særlige fælles interesser som ikke nødvendigvis er fælles med resten af Norden.

- Vestnordisk samarbejde drejer sig om, at arbejde for og værne om fælles interesser, både nationalt og internationalt, blandt andet landenes fælles ressourcer, historie, kultur, havområder og miljø, men disse er under trussel, sagde Josef Motzfeldt.

Og netop derfor er regionen ifølge den nye formand interesseret i alt tænkeligt internationalt samarbeje.

- Regionalt og internationalt samarbejde spiller en stadig større rolle, ikke mindst for mikrolande, som har svært ved at blive hørt, sagde han.

Også uddannelsessamarbejde vil veje tungt i Rådets virke det kommende år.

- For knap tre uger siden afsluttede Rådet en temakonference i Grønland om uddannelsesmuligheder for ufaglærte, et tema som er af yderste vigtighed for vores medlemslande. Der er allerede skudt i gang overvejelser om nogle konkrete samarbejdsprojekter og vi vil bidrage til at sikre, at de bliver ført ud i livet. Siger altså den nye formand for Vestnordisk råd Josef Motzfeldt.