Josef Motzfeldt genvalgt

26. februar 2005 17:33

Med 38 stemmer ud af 48 blev Josef Motzfeldt i dag genvalgt som IAs partiformand under partiets landsmøde i Nuuk. Hans modkandidat Enok Sandgreen fik 8 stemmer. Der var stående hyldest fra de delegerede til Josef Motzfeldt, der har siddet som formand for IA siden 1994. Og der var mange tak for tilliden fra Josef Motzfeldt der efterfølgende gik raden rundt og gav samtlige delegerede et kram.

Partiets politiske næstformand Kuupik Kleist blev ligeledes genvalgt uden modkandidater. Makkerparret Motzfeldt og Kleist fik dermed cementeret baglandets støtte til deres politiske linie i landsstyre, landsting og folketing.

Josef Motzfeldts modkandidat Enok Sandgreen gik til valg på at styrke bygderne og på en kritik af ensprisreformen.

- Det giver ikke mening at udbyde Nuka A/S indhandlingsanlæg til bygderne samtidig med at el og vand bliver dyrere, sagde Enok Sandgreen blandt andet i sin valgtale.

Efter valgnederlagdet sagde Enok Sandgreen imidlertid, at han var tilfreds. Hans pointe var, at hans kandidatur og valgkampen vil medvirke til, at bygderne ikke bliver glemt af den nye hovedbestyrelse i IA.

Landsmødet valgte desuden landstingsmedlem Agathe Fontain til ny organisatorisk næstformand. Hun afløser borgmester i Paamiut Lars Sørensen på posten. Foruden Agathe Fontain opstillede Elisabeth Ravn-Johansen (forkvinde IA-Nuuk) og Edvard Mørch (formand IA-Ungdom).