Josef Motzfeldt: Befolkningen kræver samarbejde

Skrevet af Karsten Sommer
18. november 2005 11:24

Radioavisen spurgte her til formiddag IA´s formand Josef Motzfeldt, hvad partiets indgangsvinkel er til de koalitionsforhandlinger, som begyndte kl.11?

- Vi har hørt vælgernes dom. Vælgerne siger vi skal samarbejde i stedet for alt det ævl og kævl, og det har vi i sinde at rette os efter.

- Og IA brænder jo for at de initiativer og programmer som vi har sat i gang kan fortsættes. Hvis ikke vi kæmper videre for det, kan andre med rette blive sure på IA, og føle at vi bare flygter fra ansvaret.

- Så vi har foreløbig besluttet at afprøve om forhandlingerne kan bære frem til dannelse af en ”Nordlys-koalition”…. Det er åbenbart ikke sæson for ”regnbuer” lige nu, siger Josef Motzfeldt.

Atassut har i valgkampen talt imod flere af de reformer, som IA har været med til at sætte i gang. Radioavisen spurgte Josef Motzfeldt hvordan han forestillede sig at der ville kunne skabes et godt samarbejde med Atassut?

- Lad os nu se. Når Atassut er alene, når IA er alene, når Siumut er alene, når intet enkelt parti kan præsentere et flertal, så må vi prøve om der kan findes en middelvej gennem alle de holdninger. Det er det valgets resultat lægger op til.

- Vi må jo erkende at selvom reformer er nødvendige, så har meldingen fra valgkampen lydt på, at vi nok – både i IA og Siumut – har sat farten for højt op. Når reformerne skal gennemføres må vi sætte årstal på, og markedsføre dem grundigt overfor befolkningen.

- Vi går ind til forhandlingerne med vilje til at gennemføre befolkningens ønsker, slutter Josef Motzfeldt.