Jordskælv ved Kangersuatsiaq

Der er stadig ingen videnskabelig forklaring på, hvordan varme kilder er opstået i Kangersuatsiaq og der bliver stadig fundet flere varme kilder. Se grafik for jordskælvet.

Der er blevet konstateret jordskælv ved Kangersuatsiaq i oktober 2010, der blev målt til 2,9 på richterskalaen, og det svarer til et lille jordskælv. De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland - GEUS tvivler dog på, at det kan være årsag til de nye varme kilder i Kangersuatsiaq.

- Jeg kan ikke udelukke at dette jordskælv kan have indvirket på de nye varme kilder, men jeg ser det ikke særlig sandsynligt, siger geofysiker i GEUS Trine Dahl-Jensen til KNR.

Der blev fundet yderligere tre varme kilder i Kangersuatsiaq i går og de lokale kunne torsdag morgen meddele til KNR, at der er fundet endnu flere varme kilder.

GEUS spekulerer i mellemtiden på hvad de nye varme kilder kan forklares med. De lokale har tidligere mærket. Det er kendt fra andre varme kilder, at vandet bliver varmet op længere ned i jordskorpen og bliver transporteret op gennem sprækker i grundfjeldet.

GEUS hører derfor meget gerne fra folk i Upernavik området, der skulle have mærket jordskælv. Datoer for jordskælv til give geologer bedre muligheder for at kigge tilbage på deres data.

GEUS har en seismisk station i Kullorsuaq, der måler eventuelle jordskælv. GEUS har ikke registreret jordskælv i Kangersuatsiaq området i 1990'erne det seneste jordskælv blev registreret i oktober 2010, hvor epi-centeret lå 30 kilometer fra bygden.

Du kan se grafik for jordskælvet ved at klikke på linket forneden.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl