Jordskælv bekræftet af GEUS

31. marts 2005 09:47

Jordskælvet i Qeqertarsuaq bliver betegnet som et mindre et af slagsen af GEUS, Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse. En måling fra Kangerlussuaq viser, at gårsdagens skælv var på 4,5 på Richterskalaen.

- Men det kan godt mærkes som en væsentlig rystelse, når man bor i et område, hvor der sjældent er jordskælv – som i Grønland, siger seismolog Tine Larsen fra GEUS.

På politistationen i Qeqertarsuaq mærkede de jordskælvet på nært hold. Stationsleder Jens Mølgård fortæller, at han først troede, at det var en sneplov, som lavede den brummende lyd udenfor.

- Men da loftslamperne på politistiationen efterfølgende begyndte at ryste, og stolene bevægede sig under os, vidste vi, at det var noget helt andet, siger Jens Mølgård.

- Vi gik ud for at se, om der havde været en eksplosion, men fandt til sidst ud af, at det måtte have været et jordskælv. Alle andre i byen havde nemlig oplevet det samme.

GEUS vil meget gerne have øjenvidneberetninger om jordskælvet. Derfor er alle, der har oplevet skælvet i går, meget velkomne til at skrive en e-mail til GEUS på adressen geus@geus.dk. Så sender GEUS et skema vedrørende oplevelsen af jordskælvet, som øjenvidnerne kan udfylde.