Johanne Tobiassen bliver den første kvindelige landsformand for qajaq

Qajaq forbundet Qaannat kattuffiat har holdt ordinær generalforsamling forud for grønlandsmesterskaber.
Johanne Tobiassen vil sammen med den nyvalgte bestyrelse arbejde for, at fordele opgaver ud til flere og styrke samarbejdet med foreninger ude på kysten. Foto © : Pavia Tobiassen
Skrevet af Noah Mølgaard
08. juli 2021 13:28

Johanne Tobiassen fra Nuuk vandt kampen om formandsposten i qajaq-foreningernes forbund Qaannat Kattuffiat tirsdag aften.

Den nye bestyrelse i Qaannat Kattuffiat:

Formand: Johanne Tobiassen, Nuuk
Næstformand: Ungaaq Tobiassen, Nuuk

Kasserer: Hanseeraq Kleemann, Nuuk

Sekretær: Abel Jakobsen, Qaqortoq

Bestyrelsesmedlem: Karoline Olsvig, llulissat

Suppleanter:
Karla Olsen, Sisimiut

Esther Zeeb, Aasiaat

Fire personer stillede op til formandsposten, som Johanne Tobiassen, der som den første kvinde nogensinde, vandt formandsposten i Qaannat Kattuffiats 36-årige historie.

- Jeg stillede ikke op til formandsvalget fordi jeg er kvinde, men stillede op for at løse opgaver for forbundet, siger Johanne Tobiassen, der har været aktiv i Nuuks lokale forening Peqatigiiffik Qajaq Nuuk i mange år.

Generalforsamlingen blev afholdt i Nuuk tirsdag aften forud for grønlandsmesterskaber, der bliver forkortet til QU, hvor der bliver konkurreret med pagajer og kajakker fra fredag.

Johanne Tobiassen vil sammen med den nyvalgte bestyrelse arbejde for, at fordele opgaver ud til flere og styrke samarbejdet med foreninger ude på kysten.

Den første øvelse på den målsætning er allerede begyndt. Det sker i forbindelse med forberedelser af grønlandsmesterskaber.

- Afvikling af grønlandsmesterskaber er stor opgave og opgaven kan blive tung hvis en person skal løse mange opgaver, siger Johanne Tobiassen.

- Det er derfor meget vigtigt, at vi laver et godt samarbejde og laver fordeling af forskellige opgaver. Vi vil også bruge bedømmere fra foreninger ude på kysten under mesterskaberne, fordi vi ikke kan afvikle mesterskaber uden bedømmere, siger Johanne Tobiassen.

Medlemmer af den nye bestyrelse og suppleanter er nu spredt til Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat.

- Den spredte geografiske fordeling kan blive fordel på den måde, at forskellige byer lettere kan komme i kontakt med bestyrelsen og ikke mindst styrke landsforeningens samarbejde med lokale foreninger, siger Johanne Tobiassen.

Grønlandsmesterskaber i qajaq begynder fredag og slutter næste lørdag. KNR-TV sender direkte fra mesterskaberne.