Johan Lund Olsen og Jonathan Jakobsen hædret

To mænd blev hædret i går på Nationaldagen med Selvstyrets fortjenstmedalje, Nersornaat. Den ene Nersornaat var af guld og gik til Johan Lund Olsen, som blev hyldet for sine mange års politiske virke. Jonathan Jakobsen får sin Nersornaat efter et langt arbejdsliv med over 50 år i KNI. Samtidig har han i snart 40 år været aktiv i lokalpolitik og er i øjeblikket bygdeformand for Qeqertarsuatsiaat og Kapisillit.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
22. juni 2015 13:21

- Du kender den grønlandske politik i et historisk perspektiv og du ved, at der gives og tages. Og du er stadig politisk engageret 26 år efter du blev kommunalbestyrelsesmedlem. Derfor har du været med til at udvikle samfundet og det vil vi gerne takke dig for, sagde formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen blandt andet i sin tale til Johan Lund Olsen.

Viljen til at udvikle samfundet og vise, at man kan gøre en forskel var også begrundelsen for at overrække den anden medalje - Nersornaat af sølv - til Jonathan Jakobsen.

Over 50 år i KNI

Jonathan Jakobsen får sin Nersornaat efter et langt arbejdsliv med over 50 år i KNI.

Samtidig har han i snart 40 år været aktiv i lokalpolitik og er i øjeblikket bygdeformand for Qeqertarsuatsiaat og Kapisillit.

- Ikke mange kan bryste sig af så mange år i politik og formandsskabet ser det som en enestående tillid til dig som repræsentant for dine omgivelser, sagde Lars-Emil Johansen blandt andet i sin tale.

Medaljerne blev overrakt til de to modtagere under en højtidelighed i Hans Egedes Hus.