Jess Svane: Kommunens ansatte er overkvalificerede

Personalet i Nordkommunen er overkvalificerede og skal derfor have nye ansvarsområdet, mener den kommende borgmester Jess Svane. Men nye ansvarsområder kræver flere medarbejdere, lyder det fra erhvervschef.
Skrevet af mlk
07. maj 2008 12:55

Mange af de kommunale ansatte i den nye Nordkommune er overkvalificerede, og den nye kommune vil tilbyde disse medarbejdere nye ansvarsområder.

Det siger overgangsudvalgsformand for Nordkommunen Jess Svane.

- De nuværende otte kommuners administrationspersonale, samt personalets kvalifikationer skal vurderes. Vi skal undersøge, hvad vi mangler af forskellige medarbejderkvalifikationer og hvilke ansvarsområder, der skal styrkes i de forskellige afdelinger. Spredt over alle de otte kommuner sidder der nemlig overkvalificerede personale, der har kompetence til at overtage højere eller styre flere poster, for at yde det bedst mulige service for borgerne, siger Jess Svane.

Men selv om den kommende borgmesters ord lyder rosende, så vækker udmeldingen ikke uddelt begejstring hos de kommunalt ansatte:

- Hvis vi får flere arbejdsopgaver inden for vores ansvarsområder, så skal der følge flere medarbejdere med. Og vores medarbejdere skal ikke overbelastes. Hvis vi har for få medarbejdere på områderne, så opnår vi ikke den bedste sagsbehandling og servicering af befolkningen, siger Paaviaaraq Jacobsen, som er erhvervsudviklingchef i Aasiaat Kommune.