Jess Svane: Kommunens ansatte er overkvalificerede

Personalet i Nordkommunen er overkvalificerede og skal derfor have nye ansvarsområdet, mener den kommende borgmester Jess Svane. Men nye ansvarsområder kræver flere medarbejdere, lyder det fra erhvervschef.

Mange af de kommunale ansatte i den nye Nordkommune er overkvalificerede, og den nye kommune vil tilbyde disse medarbejdere nye ansvarsområder.

Det siger overgangsudvalgsformand for Nordkommunen Jess Svane.

- De nuværende otte kommuners administrationspersonale, samt personalets kvalifikationer skal vurderes. Vi skal undersøge, hvad vi mangler af forskellige medarbejderkvalifikationer og hvilke ansvarsområder, der skal styrkes i de forskellige afdelinger. Spredt over alle de otte kommuner sidder der nemlig overkvalificerede personale, der har kompetence til at overtage højere eller styre flere poster, for at yde det bedst mulige service for borgerne, siger Jess Svane.

Men selv om den kommende borgmesters ord lyder rosende, så vækker udmeldingen ikke uddelt begejstring hos de kommunalt ansatte:

- Hvis vi får flere arbejdsopgaver inden for vores ansvarsområder, så skal der følge flere medarbejdere med. Og vores medarbejdere skal ikke overbelastes. Hvis vi har for få medarbejdere på områderne, så opnår vi ikke den bedste sagsbehandling og servicering af befolkningen, siger Paaviaaraq Jacobsen, som er erhvervsudviklingchef i Aasiaat Kommune.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt