Jens Napaattooq: Vi finder en løsning

Skrevet af Karsten Sommer
05. maj 2005 17:51

Til august udløber den 3-årige aftale om sommerbeflyvningen fra Island til Sydgrønland. Ruten beflyves fra juni til august hvert år og er af afgørende betydning for turismen i Sydgrønland. Derfor vækker det stor bekymring i regionen at man endnu ikke har fået tilbagemeldinger fra Direktoratet for Infrastruktur vedrørende rutens fremtid.

Landsstyremedlem for Infrastruktur – Jens Napaattooq – kan godt forstå regionens bekymring:

-Jeg forstår deres frustrationer mht. forberedelser til næste sæson – kontinuiteten – og de prismæssige aspekter for at kunne markedsføre Sydgrønland som helhed. Men der har jo længe været ting der har forstyrret planlægningen. Flykontrakterne bl.a., der kun har været gældende for 3 år af gangen, og det har jeg ikke syntes var holdbart i længden.

-Så vi har indbudt til en række servicekontrakter for forskellige områder i Grønland, og deriblandt også Sydgrønland. Og de tilbud skal være os i hænde senest 17. maj.

-Vi har også nogle ”tys-tys”-planer mht. Sydgrønland hvis servicekontrakterne går i vasken, og disse planer har vi informeret bestyrelsesformanden i Destination South Greenland om. Og vi er også i dialog med den islandske trafikminister.

-Jeg synes det er meget vigtigt at der er en forbindelse mellem Island og Grønland. Og jeg er optimist mht. en løsning. Planlægningen for i år vil ikke blive optimal, men jeg tror til gengæld at Sydgrønland vil have en ordning mange år fremover, der kan sikre en stabil udvikling af turismen i området.

-Jeg tror at inden slutningen af maj har vi en afgørelse, så operatørerne rundt omkring kan vide hvad de skal forvente fremover.