Jakob Sivertsen kræver erstatning fra Atassut

Skrevet af Karsten Sommer
17. november 2005 07:20

Det tidligere Atassut-landstingsmedlem Jakob Sivertsen kræver nu minimum 100.000 kroner fra Atassut, i forlængelse af de begivenheder, som efter valgudskrivelsen i oktober førte til, at han blev nægtet opstilling til Landstingsvalget for Atassut, og derefter valgte at opstille som enkeltkandidat.

Jakob Sivertsen skriver i et brev til partiets hovedbestyrelse, at han mener han er blevet dårligt behandlet af Atassut.

Han gør opmærksom på, at valgte landstingsmedlemmer får 100.000,- kroner hver til at føre valgkamp. Men da han er blevet nægtet at stille op for Atassut, har han måttet finansiere sin valgkamp som enkeltkandidat selv, og kræver nu den andel af valgmidlerne, som han mener rettelig tilhører ham.

Jakob Sivertsen skriver at han først nu sender kravet til Atassut, for ikke at kunne beskyldes for at være unfair over for partiet under valgkampen.

Hvis Atassut nægter at imødekomme hans krav, går han videre til retten, og han anmoder i brevet til Atassuts hovedbestyrelse om at få svar hurtigst muligt.

Jakob Sivertsen blev nægtet opstilling for Atassut, efter en episode i Kangerlussuaq hvor han i angiveligt beruset tilstand havde protesteret mod at han blev nægtet adgang til flyveren til Kulusuk, og efterfølgende endte i detentionen.

Jakob Sivertsen fik 66 stemmer til valget i tirsdags.