Jørgen Wæver skuffet

Qaqortoq er alligevel ikke sikker på at få sin lufthavn, som naalakkersuisoq for Infrastruktur meldte ud for lidt over en måned siden.
Skrevet af Jette Andersen
13. august 2013 18:49

Lufthavnen står nemlig ikke for sig selv i finanslovsforslaget for 2014, men gemmer sig i stedet under puljen, hvor flere forskellige forslag fra transportkommisionen, skal analyseres, blandt andet havneudvidelse i Nuuk. Det er der afsat 25 millioner kroner af til.

Og det bekymrer borgmester i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen.

- Vi er trætte af, at vi skal spises af med at der står mulig lufthavn eller en eventuel regional lufthavn i Qaqortoq. Vi vil gerne have en formulering, der er mere sikker på sig selv.

Borgmester i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen, mener det er nok med analyser, som der er afsat 25 millioner kroner af til i finanslovsforslaget for 2014, men som skal deles mellem flere anlægsprojekter frem til 2015.

Og mellem linjerne siger Jørgen Wæver Johansen, at det er et løftebrud fra naalakkersuisut.

- Ud fra det grundlag, som der foreligger nu, der er det jo tvivlsomt om der står en lufthavn klar til år 2017. Men når det så er sagt, så er vi jo rigtig, rigtig mange vælgere her i Sydgrønland, som udmærket kan huske, hvad flere af partierne og i hvert fald et flertal af de partier, som er i landstinget i dag, har lovet vælgerne. Og det var utvetydigt, at der skulle etableres en lufthavn i Qaqortoq og det forventer vi jo selvfølgelig.

Men naalakkersuisut har ikke begået løftebrud, siger naalakkersuisoq for Infrastruktur Steen Lynge. For der er taget en principbeslutning om at bygge den lufthavn i Qaqortoq. Alt skal bare være på plads, inden byggeriet begynder, siger han.

- De oplysninger, som transportkommissionen bygger sine anbefalinger på, er ikke tilstrækkelige til at kunne danne en beslutning på et oplyst grundlag. Og det er det vi er i gang med at skaffe.

Steen Lynge siger, at lufthavnen i Qaqortoq burde kunne ses i Finansloven for 2015, altså til næste år.