Jørgen Fleischer blev bisat onsdag

En af hans yndede sange blev sunget i en stemningsfuld Hans Egede kirke
Skrevet af Ludvig Siegstad
04. juli 2012 14:02

Der blev i dag taget afsked med Jørgen Fleischer, journalisten, samfundsdebattøren, forfatteren, politikeren og med mere, som døde den 27. juni efter en kortere sygdomsperiode.

- Vi vil altid med taknemlighed huske ham for hans samfundsnyttige arbejde, sagde pastor Marianne P. Olsen blandt andet, da hun forrettede bisættelsen i kirken.

- Og vi kan takke Jørgen Fleischer for hans indsats for at vise Grønland udadtil og hans mangesidede formålstjenlige initiativer, som vi ikke kan undvære, sagde pastoren til mange kirkegængere, som er mødt op for at sige farvel til den mangeårige redaktør i Atugagdliutit, født i 1924 i Ikerasak.

Jørgen Fleischer har givet Grønland en række betydelige romaner, noveller og nogle af de allermest folkekære sange og digte. Og en af hans yndede sange ”Nature” blev sunget af et kor i kirken. En sang, som handler om den grønlandske storslåede natur.

Pastor Marianne P. Olsen understregede, at Jørgen Fleischers utallige artikler vil blive bevaret i generationer og aldrig blive glemt.

Jørgen Fleischer, Juuluaraq blev begravet i kirkegården Noorliit.