ITCIP vil ud i verden

15. september 2005 12:10

Det er dyrt at bringe oprindelige folk fra hele verden til Grønland for at undervise dem i de internationale politiske og økonomiske systemer og hvordan man bevarer sin egen kultur i en global verden. Derfor vil det grønlandske træningscenter ITCIP nu spille på flere strenge. Undervisningen skal fremover ikke udelukkende foregå i Grønland, fortæller lederen, direktør Chester Reimer:

- Vi vil holde et eller to, hvad vi kalder mobiler kurser rundt omkring i verden. Man kan sige vi vil eksportere grønlandsk viden om hjemmestyre, om fredelige forhandlinger og også andre former for træning i det internationale system.

Vi laver et forsøg næste år i Peru. Vi tror det vil indebære en økonomisk fordel. Desuden vil vi kunne holde et mere regionalt fokus. F. eks. i Peru vil vi koncentrere os om mennesker fra Sydamerika og Centralamerika og andre spansktalende oprindelige folk. Det vil forhåbentlig spare os for udgifter, siger Chester Reimer.

- Grønland har sået et frø og oprindelige folk fra hele verden ser til grønland som et stærkt eksempel på, hvordan man forhandler selvbestemmelse, siger den canadiske direktør.

ITCIP, der netop har fået 2 mio. kr. af Fords Foundation, har også tidligere opnået anerkendelse. I 2000 blev organisationen og stifteren, Ingmar Egede, nomineret til Unescos pris for fred og uddannelse.