Israel med i Hvalkommission

16. juni 2006 15:04

- Jeg ser ikke nogen modsætning i, at vi ikke jager hvaler og så vores mulighed for at bidrage med videnskabelig ekspertise til organisationen, siger Israels ambassadør David Walzer.

Han har den seneste uge været på besøg her i landet. Det sker samtidig med at Israel er blevet optaget som det 70. medlem af den Internationale Hvalfangstkommision, IWC. Fredag har kommissionen indledt sit årsmøde i St. Kitts i Caribien.

- Vi skal bruge vores ressourcer på en meget forsigtig måde. Vi skal sikre os at de ikke uddør, ikke forsvinder. Det betyder ikke at folk rundt omkring i verden, ikke skal have mulighed for at benytte sig af dem. Især steder der plejer at drive hvalfangst, sælfangst eller fiskeri. Steder der har haft de traditioner for hundreder måske tusinder af år, siger ambassadør David Walzer om Israels holdning til hvalfangst.

Hvis spørgsmålet om kommerciel hvalfangst kommer til afstemning vil Israel stemme sammen med USA og flertallet af EU-lande. Det betyder at Israel er imod ophævelse af forbuddet mod kommerciel hvalfangst