Island og Grønland vil styrke samhandlen

Islandske virksomheders interesse for Grønland har skubbet til udviklingen i Island, for der er muligheder i turismen, fiskeriet og minevirksomhed og på det sidste i offshore olieefterforskningen.

Det sagde Naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggende i Grønland på et møde i Det islandsk-grønlandske Handelskammer.

-Islandske virksomheders interesse for Grønland har skubbet til udviklingen i Island, for der er muligheder i turismen, fiskeriet og minevirksomhed og på det sidste i moffshore olieefterforskningen, sagde naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggende i Grønland på et møde i Det islandsk-grønlandske Handelskammer på Hotel Natura.

På mødet deltog begge landes finansministre, Vittus Qujaukitsoq, minister i Grønland for finanser og indenrigsanliggender og Islands finansminister Bjarni Benediktsson foruden repræsentanter for fire islandske firmaer, hvor man drøftede landenes forbindelse igennem tiderne til i dag.

-Landenes geografisk tætte beliggenhed og den kulturelle forbindelse og historie gør, at Island er Grønlands potentielt største samarbejdspartner i fremtiden, siger Qujaukitsoq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt