Isak Davidsen: Lov om bingospil skal strammes

26. april 2005 16:33

Isak Davidsen fra Siumut vil have lovgivningen omkring bingospil strammet.

Landstingsmedlemmet mener, at de såkaldte minibingo-arrangementer er med til at gøre mange afhængige af spil. Misbruget får konsekvenser for de involverede familier, hvor det kan resultere i omsorgssvigt af børnene.

Han vil derfor have strammet den eksisterende lovgivning, så folk ikke kan arrangere hasardspil flere gange om ugen til langt ud på natten. Han påpeger, at der for nogle år siden var en udsendelse om forældres minibingospil i Nanortalik. Der ventede børnene udenfor, mens forældrene spillede.

Problemet med afhængighed af spil - også kaldet ludomani er anerkendt som et misbrug og behandlingsstedet Qaqiffik, der behandler alkohol og stofmisbrugere har også haft ludomaner til behandling.

Behandler på Qaqiffik, Ellen Fincker tør dog ikke sætte tal på hvor mange, det drejer sig om, men hun mener, problemet er blevet mere synligt i de senere år.

I Landstinget blev problemet i dag taget op til debat, og fra alle sider var der enighed om, at der skal gøres noget.

Landsstyremedlem for familie og justitsområdet, Tommy Marø kunne dog ikke tilslutte sig forslaget fra Isak Davidsen i sin nuværende form.

- Vi vil undersøge mulighederne for at stramme lovgivningen ved at henvende os til Justitsministeriet. Det er deres område ikke Hjemmestyrets, siger Tommy Marø.

Når Justitsministeriets svarnotat kommer, skal det sendes rundt til samtlige Landsstyremedlemmer, og så skal der til den tid tages stilling til, hvad der skal ske.

Landsstyret vil også overfor boligselskabet INI påpege, at selskabs- og beboerlokaler ikke må benyttes til ulovlige aktiviteter som hasardspil.

Desuden skal Paarisa i samarbejde med kommunerne i gang med at undersøge, i hvor stort et omfang bingospillene fører til sociale problemer som omsorgssvigt.

På den måde håber Landsstyret at imødegå Isak Davidsens forslag noget af vejen.

Siumut og IA tilsluttede sig ligesom Landsstyret heller ikke forslaget som det er. Forslaget går nu til 2. behandling uden udvalgsbehandling.