Inuk Silis Høegh vinder plads på stor lysfestival

Når Reykajvik Vinter Lysfestival åbner til februar, bliver det med et grønlandsk hovednavn. Den grønlandske kunstner Inuk Silis Høegh er i fællesskab med to andre kunstnere blevet udvalgt til at lave en af festivalens tre hovedinstallationer.
Skrevet af Martine Lind Krebs
16. oktober 2013 09:57

Installationen Circle 6 er blevet udvalgt blandt mere end 50 indsendte forslag til festivalen. Den består af en belyst cirkel af æg med inspiration i ældgamle rituelle anlæg som Stonehenge, pyramiderne og inkaruinerne i Peru, forklarer en af kunstnerne bag, den norske industridesigner Arild Kalseth.

-Vi har interesseret os for alle de her stencirkler og rituelle pladser, som vi synes fortjener at komme ind i en moderne kontekst, hvor man kan vise, hvad vi tror de blev brugt til, bare i en moderne form, siger han.

Foruden Inuk Silis Høegh og Arild Kalseth er canadiske Amelie Deschamps del af kunstnertrioen. Tanken er at bringe gamle helbredelsesritualer ind i en moderne kontekst:

- Vi vil vise, at alle kan helbrede. Så vi inviterer alle publikummer til at interagere med den her skulptur ved at heale eller bliver healet, siger Arild Kalseth

Reykjavik Lysfestival foregår i dagene 6. til 16. februar, og foruden Circle 6 skal den britiske lyskunstner Kitty Von-Sometime vise et værk med svømmende vandmænd i Reykjaviks gader og islandske Kristján Gunnar Kristjánsson og Örvar Halldórsson vil ved hjælp af lys vække liv i Reykjaviks statuer.

Foruden Reykajvik skal lysfestivalen også til Torshavn og Manchester. Kunstnerne håber installationen Circle 6 herefter vil få lejlighed til at blive vist mange flere steder, især i deres respektive hjemlande: Grønland, Norge og Canada.

Det var i dag ikke muligt at få en kommentar fra Inuk Silis-Høegh selv, da han har travlt i klipperummet med Sume-filmen.