Inuitsangere bliver mere og mere kendte

Den velkendte inuitsanger, Susan Aglukark, der er kendt for sine sange om både de gode og de dårlige sider af livet i de arktiske egne, er blevet udnævnt til æresdoktor på Calgary Universitet.
15. juni 2011 06:26

Det er en meget stor anerkendelse, ligesom da Jonathan Motzfeldt i sin tid blev æresdoktor ved University of Calgary i Fairbanks.

Ved ceremonien foran mange af universiteets elever og lærere, klædte universitetes rektor Susan Aglukark, i en æresdoktor kåbe og hat.  Som tak  sang hun “O Siem” en sang om racisme i hendes hjembygd. Susan Aglukark har også optrådt i Grønland.

Og samtidigt ved årets store sangfest i Ottawa optrådte Lucie Idlout fra Iqaluit som en af de ledende stjener. Begge sangere er meget populære indenfor moderne canadisk musik.

Men der er stadigvæk plads til mere traditionel musik. Og ved de store festligheder i Ottawa på Canadas fødselsdag, den 1. juli, hvor prins William og hertuginde Kate vil være til stede vil de kongelige højheder bliver uderholdt af trommedans og musik. Desuden vil to inuit kvinder fra Nunavik synge den helt unikke strubesang.