Internationalt møde berørt af Udenrigsministerens sygdom

For tiden deltager ICC's formand Aqqaluk Lynge i et internationalt møde om Menneskerettigheder og Miljø i København arrangeret af Asiatisk-Europæisk samarbejdsorgan i Danmark sammen med Udenrigsministeriet og dansk menneskerettigheds råd.
Skrevet af Simon Uldum -
23. oktober 2013 05:09

Udenrigsminister Villy  Søvndal skulle have holdt tale ved slutningen af mødet idag. Imidlertid blev han ramt af en blodprop igår. Heldigvis blev han bragt på hospital med det samme og blev straks opereret. Det forventes at han kan  genoptage arbejdet så snart han er rask.

Mødet som ICC formand Aqqaluk Lynge deltager i handler om hvilke menneskerettigheds instrumenter der fastsætter regler for miljø og hvordan mennesker fundamentale rettigheder kan bruges i kampen for rent miljø.

ICC indgik for et år siden aftale med Udenrigsminsteriet  om støtte til menneskerettighedsarbejdet gældende til 2016. Aqqaluk Lynge håber at udenrigsminister Villy Søvndal kommer over sygdommen snart.

- Villy Søvndal er den minister vi har størst berøringsflade med. Han forstår Arktis' situation og har altid været en god ven af Grønland. Vi ønsker ham god bedring, slutter ICC formanden.