GM Interessen er stigende for Arctic Sports

Interessen for Inuit Sports og Dene Games er stigende, lyder det fra Arctic Sports Greenland, der i denne uge har afholdt GM i Arctic Sports i Ilulissat.
Foto © : Vagn Hansen
18. marts 2017 18:35

- Det er tydeligt, at interessen for sporten er stigende i Grønland, og ved Grønlandsmesterskaberne er der nu 137 deltagere, siger Alfred Lindenhann fra N-48 Arctic Sports.

To af deltagerne ved mesterskaberne er Bent Jakobsen og Bibi Mikaelsen og de har begge klaret sig godt i flere af de 16 dicipliner i Inuit Sports og Dene Games.

Bent Jakobsen fra Nuuk har indtil videre opnået de bedste resultater hos mændene og han forklarer sine gode resultater i år således:
- Jeg har en god teknik ved mange af konkurrencerne. Jeg har trænet, men har ikke trænet godt nok igennem, men jeg tror min gode teknik fører mig frem, siger Bent Jakobsen fra Inuit Dene Games Nuuk.

Hos kvinderne har Bibi Mikaelsen fra Qaqortoq opnået de bedste resultater, og der må trænes for at opnå gode resultater, og hun har et forslag til andre der vil prøve kræfter med disciplinerne.

 - Træn godt, lyt til træneren og stil krav til dig selv, siger Bibi Mikaelsen fra Arctic Sports Qaqortoq.

GM i Ilulissat begyndte i mandags og slutter i dag lørdag.

Ved Grønlandsmesterskaberne blev det også til en ny grønlandsk rekord. Minik Rasmussen sprang 2 meter og 75 cm  i One Foot High Kick og blev dermed også Grønlandsmester.