Integrationsvalg mulig fuser

22. februar 2006 05:33

Valgkampen til integrationsrådet i København blev i går skudt i gang med et vælgermøde på Amager. Men det blev noget af en fuser. Ud af de blot 13 deltagere ved vælgermødet i går aftes var der ni kandidater, heraf to grønlandske kandidater. I alt stiller tre grønlændere op ud af i alt 48 kandidater som fordeler sig på fem forskellige opstillingslister. De grønlandske kandidater er opstillet på den såkaldte ”blandede liste”. Der skal vælges i alt 15 medlemmer til Integrationsrådet. Valget finder sted om mindre end to uger, tirsdag den 7. marts.

Det er første gang der afholdes direkte valg til Integrationsrådet. For at kunne stemme skal man være over 18 år, have fast bopæl i København, have en anden etnisk baggrund end dansk og komme fra et land uden for Vesten eller være grønlænder. Som noget nyt har København givet kommunens grønlændere mulighed for at få en plads i Integrationsrådet. Rådet har ingen formel magt eller kompetance, men er et rådgivende organ for politikerne i Borgerrepræsentationen i København.

I alt er der cirka 55.000 stemmeberettigede borgere ifølge Københavns Kommune. Men spørgsmålet er hvor mange af disse der vil gøre brug af deres stemmeret til valget den 7. marts. En af de grønlandske kandidater, Nikoline Ziemer udtrykte i går bekymring for en lav stemmeprocent ved valget.

- Hvad nytter det at der er 55.000 vælgere, hvis kun 10 procent af dem har stemt, sagde Nikoline Ziemer ved vælgermødet i går i kulturhuset Amager Kulturpunkt.