INIs økonomi truet

19. maj 2005 15:06

Grønlands store boligselskab INI A/S holdt i dag generalforsamling. En generalforsamling, der var præget af risikoen for tab på mange millioner kroner.

På generalforsamlingen i dag på Hotel Hans Egede i Nuuk kunne selskabet præsentere et regnskab, der ved første øjekast ser ganske pænt ud. 2003’s underskud på godt 5 millioner kroner var nemlig vendt til et overskud på 16.000 kroner.

Men der er et kæmpe forbehold i regnskabet. Hvis INI taber en verserende retssag mod boligafdeling 181 kan det betyde enorme tab. Sagen handler kort om at INI har opkrævet for mange penge i administrationsgebyr. Penge som INI skal betale tilbage til lejerene.

Selskabet har allerede tabt sagen i Østre Landsret. Men de har ansøgt om lov til at få sagen for ved Højestret. Hvis det i sidste ende betyder et retsligt nederlag for INI kan det bliver dyrt.

Man frygter nye søgsmål og i sidste ende en regning på op mod 100 millioner kroner. Det er ifølge INIs bestyrelsesformand Inge Bisgaard mere end selskabet kan klare.