INI vagter er en succes

02. maj 2006 13:09

For et år siden indgik Boligselskabet INI en ny vagtordning med Securitas i Nuuk. En vagtordning, som skulle sætte en stopper for den omfattende uro og ballade i INI’s byggerier.

Her på ordningens 1 års fødselsdag vurderer regionschef, Susie Kristiansen, at ordningen er blevet en succes:

- Det er min opfattelse, at ordningen er blevet populær. Lejerne, der er blevet gereret at høj musik, larm og slagsmål, har fået mulighed for at komme af med deres frustrationer, siger regionschefen.

Hun tilføjer, at det er hendes fornemmelse, at det samtidig har lagt en dæmper på folk, der før har larmet.

- Det er gået op for dem, at de virkelig risikerer at blive sat ud, forklarer Susie Kristiansen, men understreger samtidig, at det endnu ikke er kommet så vidt.

Hos Securitas oplyser vagtcentralens daglige leder, Lars Bruun, at de i gennemsnit rykker ud 60 gange om måneden, men at udrykningsprocenten er nedadgående.

Når Securitas får en henvendelse fra en beboer, der føler sig generet af høj musik, slagsmål eller lignende, ankommer vægterne til stedet og optager en skriftlig rapport. De lytter ved døren og foretager observationer.

Rapporten kan så bruges som en slags bevis i forbindelse med klager over støjende beboere. Det skal understreges, at Securitas-folkene ikke har samme beføjelser som politiet.