INI afviser kritik fra lejere

Lejere på Kysten er sure over, at INI har skåret ned på antallet af boligafdelinger. Det går ud over demokratiet, mener de. Men INI afviser kritikken.
09. marts 2005 18:06

Lejere på Kysten er sure over, at INI har skåret ned på antallet af boligafdelinger. Det går ud over demokratiet, mener de.

1. januar 2004 trådte nye regler i kraft, der gjorde, at boligselskabet slog en del boligafdelinger sammen, så de blev til større enheder. Det betød, at antallet af afdelinger faldt med en tredjedel fra godt 120 til cirka 80.

Beslutningen bliver mødt med kritik fra lejerrepræsentanter i blandt andet Paamiut, der mener at boligselskabet er på gal kurs.

- Det nytter ikke noget at slå afdelingerne sammen til store, uoverskuelige enheder, hvor ingen deltager i arbejdet, mener Nikolaj Hegelund, der er formand for beboerafdeling 140 i Paamiut.

Kritikken bliver afvist af INI’s kundechef, Mogens Hansen. Han skønner, at beboerbestyrelsen fungerer i cirka halvdelen af afdelingerne. Og det tal har ikke ændret sig efter reformen.

For der er nogle andre ting, der gør, at det er svært at få folk til at lave beboerarbejde, vurderer kundechefen.

- Det er frivilligt foreningsarbejde, og man får ikke løn for at sidde i afdelingsbestyrelsen, siger Mogens Hansen. Han peger til gengæld på, at der er en række fordele ved den nye struktur. De større afdelinger er bedre rustede til f.eks. at vedligeholde boligerne.