Indsatshold henter personlige ejendele i Nuugaatsiaq

Arktisk Kommando har i dag sat fire indsatshold i land i den flodbølgeramte bygd Nuugaatsiaq. Det skriver Arktisk Kommando.
Nuugaatsiaq
Inspektionsskibet, Vædderen, i Nuugaatsiaq. Foto © : Arktisk kommando
11. juli 2017 16:05

De fire hold skal indsamle personlige ejendele til de beboere, der har givet tilladelse til det. Dermed er arbejdet med at gennemgå Nuugaatsiaq hus for hus begyndt for alvor.

Før indsatsholdene blev sat i land har et sikkerhedshold været i land for at vurdere sikkerheden omkring bygden.

Sikkerhedsholdet har blandt andet undersøgt Nuugaatsiaqs elværk for løse strømkabler, en tank ammoniak fra bygdens fabrik og den generelle sundhedsrisiko i området.

LÆS OGSÅ Arktisk Kommando håber at hente ting i dag

Ud over sikkerheden på land holder inspektionsskibet Vædderen løbende øje med faren for nye oversvømmelser, for at advare holdene på land, hvis der skulle være en ny flodbølge på vej.

Det er endnu usikkert hvor lang tid arbejdet med at hente ejendele vil tage, men Arktisk Kommando oplyser, at man arbejder så hurtigt sikkerheden tillader.

Blandt de personer, der skal gennemgå bygdens huse er en ekspert fra Beredskabsstyrelsen i Danmark, som i samarbejde med lokale beredskabsfolk fra kommunen, skal vurdere om husene er sikre at gå ind i.

Arbejdet i Illorsuit begynder, når Arktisk Kommando er færdig i Nuugaatsiaq.