Indhandlingstilskud til sælskind til debat igen

20. januar 2005 04:45

Indhandlingstilskuddet på sælskind skal til debat igen i september, melder Landsstyremedlemmet for Fiskeri og Fangst Rasmus Frederiksen. Indtil da gælder den servicekontrakt, som Hjemmestyret har indgået med Great Greenland.

Det er konkurrencenævnet, der på baggrund af en klage fra en fiskeri- og fangstkonsulent i Manitsoq har kigget nærmere på indhandlingstilskuddet, og finder, at det muligvis virker konkurrenceforvridende.

Ifølge servicekontrakten er det nemlig kun Great Greenland, der kan udbetale tilskuddet, der kommer fra hjemmestyret og dermed vores egne lommer. Tilskuddet betyder reelt, at Great Greenland kan lægge flere hundrede kroner oven i den pris eventuelle konkurrenter kan udbetale.

Landsstyremedlemmet for fiskeri og fangst peger i den forbindelse på, at der for øjeblikket ikke findes konkurrenter til Great Greenland, men vil ikke kommentere på om et indhandlingstilskud, der kan udbetales af andre, kunne ændre ved den situation.

Embedsmænd fra direktoratet for fiskeri og fangst tilføjer, at Great Greenland har overskydende kapacitet. I 2004 blev der indhandlet 80 000 sælskind. Der er kapacitet til 120 000.