Images of Greenland – part 3

Ved uddelingen af penge fra Sermeq Fonden fik projektet Images of Greenland- Youth for future en betragtelig sum penge. De går til tredje del af trilogien, der denne gang henvender sig til unge i Nuuk.
Skrevet af Peter Troelsen
02. august 2012 12:37

De seneste to år har Anette Molbech og Tina Enghoff kørt projektet Images of Greenland i Tasiilaq og i Paamiut, hvor de har givet unge mennesker muligheden for at lege med ord og billeder, for af den vej at beskrive det liv de lever.

-Kort fortalt er der en fotodel, hvor Tina arbejder med de unge mennesker og deres evner til at lave billeder, og en tekstdel, hvor det er mig, der har med de unge mennesker at gøre. Det færdige projekt er så en serie billeder, som de unge deltagere har lavet tekster til. Vi har været henrykte over de resultater, vi har lavet i Tasiilaq og i Paamiut, og ser i den grad frem til at arbejde med ungdommen i Nuuk, fortæller Anette Molbeck.

Hovedtemaet i Images of Greenland er at skildre livet for ungdommen i Sermersooq kommune, og i november er det altså ungdommen i Nuuk, der får muligheden for at arbejde med billeder og tekst. Resultaterne vil blive vist på en udstilling, og i starten af 3013 vil man også kunne se de unge menneskers arbejde projekteret på en husmur i Nuuk.

-Vores erfaring fra de to tidligere workshops har givet os mod på at kaste os ud i det for tredje gang. Fotografisk arbejder vi med portrætter og billeder fra byen. I teksterne fortæller de unge mennesker om deres håb og drømme for fremtiden. Alt i alt bliver det til en lang række enestående udtryk. Den proces, deltagerne gennemgår undervejs, vil også give dem ballast til at komme videre i deres liv, og til at bruge kunsten som en trofast følgesvend i deres dagligdag, fastslår Anette Molbech, der sidst på året vil komme til Nuuk.