Ilulissat: Frivillige skaber aktivitetspark

Pladsen ved Ilulissat hallen vil i fremtiden summe af liv og aktivitet. Det er en gruppe frivillige, der er gået sammen og skabt Sammisassaqartitsivik - Aktivitetsparken. Der er indsamlingsarrangement igen i aften.

Der er i sommerens løb opstillet bænke udenfor idrætshallen. Nu er udstyr til selve aktivitetsparken ankommet til Ilulissat, og det bliver opstillet, når kong vinter slipper sit greb næste år.

- Der bliver lavet en skøjtebane, når det bliver lysere. Vi vil også lave skibakke bagved Pisiffik butikken. Der bliver også anlagt en såkaldt tarzan-bane til sommer, fortæller Palle Jeremiassen, der fik ideen om at lave en aktivitetspark under en ferie i Danmark sidste år.

- Vi gik rundt i Vesterbro mellem store huse. Så gik vi ind ad en port, hvor det viste sig at være en aktivitetspark. Jeg sagde til min kone: Hvorfor laver vi ikke selv en aktivitetspark i vores egen by? mens vi kiggede på børnene, hvor de hyggede sig, fortæller Palle Jeremiassen.

Der er nu en styregruppe på 12 personer, der i løbet af et år har skaffet mange midler.

Første donation var i hus under Lions Clubs julemarked sidste år, hvor der kom check på 100.000 kroner, som Lions Club Danmark forhøjede med 50.000 kroner. Cairn Energy har også givet en check på 100.000 kroner. Destination Avannaa har også bidraget med 35.000 kroner til opsætning af bænke udenfor idrætshallen.

Foreningen har også selv lavet indsamlingsarrangementer og er igen på banen i aften mellem 19.00 og 22.00 i kulturhuset Sermermiut. Der er underholdning og musik. Der går forskellige virksomheder op på scenen og overrækker deres donationer.

- Det er gået meget hurtigt, siden vi gik igang med projektet. Det viser bare, at mange havde haft det i tankerne, men har manglet nogen der kan gå forrest, siger Palle Jeremiassen.

Foreningen havde et arrangement ved skibakken bagved Pisiffik i foråret, hvor de også fik en check fra uventet kant.

- Det var menighedsrådet, der kom med en check på 300 kroner. De fortalte, at deres alderdom forhindrede dem i at deltage aktivt i vores forening, men de ville vise, at de støttede vores arbejde. Det er den slags oplevelser, der virker som vitaminindsprøjtning, siger Palle Jeremiassen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt