Illoqqortoormiut: Kun Øst-kommuner bør lægges sammen

02. marts 2005 06:43

Både i Illoqqortoormiut og Tasiilaq er der stor forståelse for, at Sisimiut Kommune vil ikke lægges sammen med kommunerne i Østgrønland.

Borgmester i Tasiilaq Vittus Michaelsen har stor forståelse for Hermann Berthelsens bekymringer. Og han mener at de nye kommunalbestyrelsesmedlemmer skal tage stilling til problemet. Han forventer mere information om sammenlægningsplanerne, når Strukturudvalget kommer til byen den 16. marts.

Også borgmesteren i Illoqqortoormiut, Jørgen Danielsen forstår Sisimiuts bekymringer omkring afstandene. Han foreslår, at man nøjes med at lægge de to østgrønlandske kommuner sammen.

Som begrundelse for at afvise Strukturudvalgets forslag om sammenlægning tværs over indlandsisen, siger borgmester Hermann Berthelsen at Øst-kommunerne ligger for langt væk. Udførelsen af det daglige nærdemokrati vil ikke fungere ordentligt, når vi ikke kan komme i fysisk kontakt med hinanden dagligt.

Hermann Berthelsen mener desuden at det vil blive svært at udvikle erhvervslivet, og at det bliver dyrt at komme rundt i kommunen på grund af de store afstande.