Ida red stormen af

Ida Lohmann, som har en grønlandsk mor, er gået videre i TV2's sangkonkurrence Voice. Sangen har hjulpet hende med at komme ud med følelserne efter syv usædvanlig hårde år.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. november 2011 09:59

Et barn med hjertefejl, som måtte gennem flere operationer og en mor som døde af kræft for tre år siden. Jo, det sidste syv år har været op ad bakke for 38-årige Ida Lohmann, der er med i TV2's nye sangkonkurrence, der havde premiere lørdag aften.

Og mens Danmark gjorde sig klar til den værste storm i 10 år sang Ida Lohmann "Stille før storm", som Sebastian har skrevet til Lis Sørensen i tidernes morgen.

Ida red i bogstaveligste forstand stormen af, da hun i allersidste øjeblik gik videre. Hun skal på scenen igen om et par uger hvor konkurrencen fortsætter med de såkaldte battles, hvor to sangere skal synge mod hinanden, hvor kun den ene går videre.

Musikken har fyldt meget i Ida Lohmann's liv, hvor hun siden teenage årene har stået på scenen. Hun var også forsanger, da den grønlandske rockgruppe "Angussuit" udgav en cd i midten af halvfemserne.

- Det var også Angussuaq (Jens Hansen, red.), der var den første der ringede og sagde tillykke da jeg gik videre, fortæller Ida Lohmann til KNR.

Ida Lohmann er født og opvokset i Danmark. Hendes mor Inger, som også blev kaldt Najaaraq Lohmann, kommer oprindeligt fra Qeqertarsuaq. Najaaraq Lohmann døde af kræft for tre år siden, og det kom oveni den kamp Ida Lohmann havde for sin syge datter, der i 2004 blev født med et alvorligt hjertefejl og måtte gennem flere operationer.

Nu har datteren fået det meget bedre og moderens død er kommet lidt på afstand nu.

- Nu har jeg genfundet glæden med at synge. Og det er også en dejlig måde at komme ud med sine følelser på, siger Ida Lohmann, som holder meget af at synge ballader.

Hun har sunget i et stort danseorkester fra Aalborg, men havde ellers lagt musikken på standby.

- Nu er jeg blevet 38 år og hvis jeg skal gøre mere ud sangen, så er det nu det skal være. Og jeg skal nok give den fuld gas til battlekonkurrencerne, siger Ida Lohmann til KNR.

Konkurrencen er startet med den såkaldte Blindtest, hvor fire kendte sangere sidder med ryggen til og lytter til sangernes bedrift og vender stolen, hvis de mener at sangeren er god nok.

Ida Lohmann skal nu arbejde sammen med Lene Nystrøm, som er kendt fra Aqua. De øvrige dommere er Steen Jørgensen, der er kendt fra Sort Sol, Sharin Foo fra gruppen The Raveonettes og L.O.C., der er kendt som Danmarks største rapper.