Grise Fjord i canadiske Nunavut.Foto: Mike Beauregard/Flickr

ICC's Pikialasorsuaq-kommission godt i gang

Pikialasorsuaq kommissionen har nu afsluttet fem dages borgerhøringer i Aasuitsoq, Grise Fjord og Mitsimatalik, Pond Inlet i Nunavut.

Kommissionen er nedsat af ICC, og har til formål at tale med mennesker i både Nunavut og Grønland, som bor tæt på og bruger området Pikialasorsuaq - der på dansk kaldes for Nordvandet.

- Mange medlemmer af lokalsamfundet værdsatte timingen af høringerne fordi fremmede interesser og brugen af Pikialasorsuaq er steget betydeligt, udtaler det grønlandske medlem af kommissionen, Kuupik Kleist i en pressemeddelelse.

Det er et åbenvandsområde i den nordlige del af Baffin Bugten ud for Qaanaaq. Et vigtigt havområde for inuit og levende ressourcer, som er sårbar overfor sted i forhold til klimaforandringerne og udsigten til øget skibstrafik.

Læs også Krydstogtsplaner vækker bekymring

Pikialasorsuaq-kommissionen tager til Nordgrønland i august for at indlede den næste fase af høringerne i de samfund der ligger ved Nordvandet.

Kommissionen består af Okalik Eegeesiak, som international kommissær, der er forkvinde for ICC international, Eva Aariak, der er tidligere regerings formand i Nunavut, er udpeget som canadisk kommissær og tidligere formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist er den grønlandske kommissær.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt