IA: Naalakkersuisut tabte servicekontrakten på gulvet

Inuit Ataqatigiit kræver en uvildig undersøgelse af Naalakkersuisuts rolle i forbindelse med Greenland Contractors tab af servicekontrakten for Pituffik.
Skrevet af Karsten Sommer
16. januar 2015 06:26

Kravet kommer efter torsdagens samråd i Inatsisartuts udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg, hvor både Kim Kielsen og Vittus Qujaikitsoq var indkaldt for at redegøre for det daværende Naalakkersuisuts behandling af servicekontrakt-sagen.
 
- Naalakkersuisut tabte simpelthen servicekontrakten på gulvet, skriver IA i en pressemeddelelse.
 
- Efter dagens samråd er det Inuit Ataqatigiits vurdering, at Naalakkersuisut har forsømt at prioritere sagen politisk, selvom den spiller en rolle for landets økonomi. Partiet ønsker også at få klarlagt om Naalakkersuisut rettidigt informerede Inatsisartut om sagen og dens konsekvenser?

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut: USA har ikke til fulde overholdt aftalen omkring Thule Airbase

- Godt nok foregik det under en valgkamp, men der var masser af andre sager, der blev diskuteret mellem forretningsnaalakkersuisut og partierne - hvorfor ikke denne?, spørger IA, der blandt andet mener at daværende naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, har siddet inde med en viden, som han ikke bragte videre!

LÆS OGSÅ Olsvig spørger ind til servicekontrakten på Thule

- Vi mener at alle sten skal vendes i denne sag. Ikke for at pege fingre af nogen, men at sikre at landets interesser til enhver tid bliver varetaget, uanset hvem der har magten, slutter IA sin skrivelse med krav om en uvildig Pituffik-undersøgelse.