IA kalder Steen Lynge i samråd

Til middag mandag er naalakkersuisoq for sundhed Steen Lynge indkaldt i samråd. Emnet er tandsundhedsbetjeningen i bygderne. Det er IA der har fundet det nødvendigt at indkalde Lynge i samråd.
Steen Lynge Foto © : Atassut
Skrevet af Peter Troelsen
09. september 2013 09:06

Tandsundheden er højt på dagsordenen hos IA og partiet har som mål, at adgangen til tandplejen skal være lettere, og den skal gælde alle. I øjeblikket vender tandbehandlingen den tunge ende nedad, og derfor kommer de sociale forskelle til syne i tandbehandlingen.

IA mener ikke at det kun er folk, der er bosat i byerne, der skal have behandlinger for tandsygdomme, og IA kæmper derfor for at alle borgere ligebehandles når det gælder sundheden for tænderne.

-Det er et principielt problem indenfor sundhedssektoren, at mennesker, der bor i fx Qeqertarsuatsiaat eller Tiniteqilaaq, ikke kan blive behandlet, da behandling for borgeren kræver, at borgeren selv betaler for transportomkostninger og logi. Derfor vil vi gerne diskutere velfærden med alle partier, og hvordan vi sikrer den højst mulige velfærd også i bygder og yderdistrikter, skriver Juliane Henningsen i en pressemeddelelse.