Sara Olsvig mener, at Naalakkersuisut mangler at give IA svar på en række spørgsmål

IA: Finansloven er ikke gennemtænkt

IA kan ikke skrive under på finansloven, fordi partiet ikke føler sig tilstrækkelig informeret af Naalakkersuisut om, hvilke konsekvenser loven vil få. Anda Uldum er uforstående overfor kritikken.

Finansloven er ikke gennemtænkt - og vi aner ikke, om den er fuldt ud finansieret.

Sådan forklarer Sara Olsvig bl.a., at IA står uden for finansloven, der blev præsenteret i dag inden sidste og tredje behandling i Inatsisartut.

Der var kun underskrifter fra Atassut, Siumut og Demokraterne på finansloven for 2015. IAs underskrift glimtede i sit fravær. Selvom partiet har argumenteret højt og klart for brede forlig, var det alligevel ikke muligt for partiet at bakke op om landets husholdningsbudget.

IA: Vi har ikke fået svar på vores spørgsmål
Men forklaringen på den manglende signatur er enkel. IA vil hellere spare på blækket end at skrive under på noget, som partiet ikke ved, hvad indeholder, siger IA-formand Sara Olsvig.

- Det virker ikke gennemtænkt, og det er et problem. Vi har en masse udestående spørgsmål gennem finansudvalget, som endnu ikke er besvaret. Vi regner med, at de når at blive besvaret inden tredje behandling, så vi kan gøre vores arbejde færdig i finansudvalget. Der håber jeg, at vi kan se, hvordan økonomien kommer til at se ud i fremtiden. Lige nu er det meget svært at spå om, siger hun.

Sara Olsvig føler sig grundlæggende dårligt informeret af Naalakkersuisut. Hun har ikke kunnet få svar på om Naalakkersuisut har tænkt sig at hæve skatten og afgifter, hvilke konsekvenser tiltagene vil få, og om de mange reformer er underbyggede.

Læs også Finansloven er underskrevet

Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer, Anda Uldum (D) er uforstående overfor IA-kritik. Det ærgrer ham, at IA står uden for. Han mener, at han har svaret på samtlige IA-spørgsmål.

- Helt konkret har jeg ikke fået at vide, hvad det er, man ikke kan leve med. Jeg er uforstående over det, fordi jeg synes, vi havde en rigtig god dialog, hvor vi var enige om de grundlæggende ting, siger han og fortsætter:

 - Det forbavser mig lidt, at man kritiserer forløbet, når man ikke har gjort det hen ad vejen. Det havde været mere ansvarligt at gøre end at bakke ud af en aftale og kritisere bagefter, siger Anda Uldum.

IA vil dog fortsætte arbejdet med finansloven i finansudvalget, siger Sara Olsvig. Anda Uldum regner dog ikke med at tredje behandlingen kommer til at ændre noget ved finansloven.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt