IA efterlyser også torskekvoter

Også Inuit Ataqatigiit efterlyser - i lighed med Atassut - hvad det fungerende Naalakkersuisut vil gøre ved situationen omkring primært de opfiskede torskekvoter.
Skrevet af Karsten Sommer
26. november 2014 15:24

- Vi har respekt for den biologiske rådgivning og vil ikke indstille til kvoteforhøjelser på arter, hvor vi ved at en bestand er nedadgående.

 

Men en række positive udsagn om torskebestanden gør at der bør indledes dialog med partierne i Inatsisartut om en forhøjet torskekvote for resten af året, skriver IA´s Sara Olsvig og Ane Hansen i deres henvendelse til Naalakkersuisut..

 

De henviser til en række fortilfælde, også mens de selv var i spidsen for Naalakkersuisut - hvor man i samarbejde med andre partier  fordelte ekstra kvoter i slutningen af året.

 

Samtidig henviser de til tidligere gode erfaringer med at foranstalte forskellige kurser samt rensning af havbunden for tabte fiskeredskaber i perioder, hvor kvoterne var opbrugt.


IA efterlyser derfor handling fra Forretningsnaalakkersuisut, så der findes en brugbar løsning for fiskerne for resten af året, skriver Sara Olsvig og Ane Hansen.