IA blev størst i Øst/Vest-kommunen

Partiets borgmesterkandidat, Asii Chemnitz Narup, blev valgets stemmesluger. Kommunalvalget i går blev en regulær øretæve til koalitionspartnerne Siumut og Atassut.

Siumut er dog fortsat størst i tre af de fire kommende kommuner, men i den store Øst/Vest kommune blev partiet forvist til en andenplads og måtte afgive fløjpladsen til IA. Her ligner tidligere landsstyremedlem Asii Chemnitz Narup et oplagt bud på en kommende borgmester efter en jordskredssejr. Hun opnåede valgets absolut højeste personlige antal stemmer, nemlig 994.

Siumuts tilbagegang var på over ni procent i Øst/Vest kommunen, og i nordkommunen tabte partiet næsten seks procent vælgertilslutning. Kun i Sydkommunen kunne Siumut notere fremgang, mens man nogenlunde holdt skansen i Midt-kommunen. For Atassut gik det endnu værre. Her var der tilbagegang i alle fire kommuner, værst i nord og syd.

Demokraterne fik ikke noget godt valg. Der var tilbagegang alle steder, bortset fra i Nordkommunen. Men partiets formand, Per Berthelsen, nåede dog helt op på anden pladsen på stemmeslugernes hitliste med 926 personlige stemmer. Nummer tre blev Kattusseqartigiit Partiiats Anthon Frederiksen med 803 personlige stemmer.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt