I dag er et frimærke langt mere end porto

Den tid, hvor frimærker var noget man satte på breve eller i albums, er for alvor forbi. Den nye teknik har givet frimærkesamlere, og alle os andre med, en mulighed for at få mere ud af det frimærke, man sætter på brevet til familien eller til skattevæsenet.
Skrevet af Peter Troelsen
23. september 2013 12:14

TELE-POST har nu for anden gang lavt et frimærke, der har et ekstra computerlag, hvor brugerne kan få langt mere at vide omkring frimærkets motiv. Første gang var tidligere i år hvor der omkring frimærket Truede dyrearter, var mulighed for at få mere at vide omkring motivet.

Det har TELE-POST valgt at gøre igen med et nyt frimærke ”Nordafar”. De ekstra oplysninger hentes via en aap, som kan hentes både i App Store og i Google Play. Navnet på appen er ”Sepac Stamps”.

- Første gang vi brugte denne teknologi var med frimærket G510 ”Sårbare dyrearter” den 11. juni i 2013, i samarbejde med Israel post, og vores kunder har taget godt imod denne nye mulighed, siger frimærkechef Pertti Frandsen.

Temaet for frimærket er Nordafar A/S, som dannede rammen om det fantastiske fiskerieventyr, som Nordafar i Færingehavn var for Grønland, Norge, Danmark og Færøerne. Norske Martin Mörck har skabt denne stemningsfyldte frimærkeudgivelse, som også udkommer i en fælles færøsk-grønlandsk souvenirmappe.