Hvem kommer i det ny Landsstyre?

Skrevet af Karsten Sommer
25. november 2005 06:29

Grønlands nye landsstyre bliver præsenteret i eftermiddag.

Det kommer til at finde sted i Grønlands kulturhus Katuaq i Nuuk, og efter planen vil Hans Enoksen afsløre det nye landsstyre kl. 14.

Koalitionen mellem Siumut, IA og Atassut mønstrer et komfortabelt flertal i landstinget med 23 ud af de 31 mandater.

Et godt bud på hvem Landsstyret kommer til at bestå af finder man på Grønlands Arbejdsgiverforenings hjemmeside.

Ud over Hans Enoksen som landsstyreformand tipper Arbejdsgiverforeningen at Siumut sætter Jørgen Wæver Johansen ind som landsstyremedlem for boliger og infrastruktur.

Doris Jakobsen ventes udpeget som nyt landsstyremedlem for kultur, uddannelse, kirke og forskning. Og endelig skulle Siumuts nyvalgte landsmedlem Aleqa Hammond blive nyt landsstyremedlem for familieområdet.

IA forventes at sætte partiformand Josef Motzfeldt ind på hans gamle områder som landsstyremedlem for finanser og udenrigsanliggender. Og han får Asii Chemnitz Narup med sig som fortsat landsstyremedlem for sundhed.

Atassuts to poster går til Finn Karlsen, der bliver nyt landsstyremedlem for erhverv, arbejdsmarked og landbrug, mens partiets nyvalgte Sivert K. Heilmann sandsynligvis sætter sig på posten som landsstyremedlem for fiskeri og fangst.

Dette er Grønlands Arbejdsgiverforenings bud på det ny grønlandske landshold, kl.14 i dag får vi alle svar på hvad der er gæt og hvad der er virkelighed.

Pressemødet transmitteres direkte i KNR-TV fra kl. 14.