Huset kunne ikke reddes

Det sneskredsramte hus i Qaqortoq blev revet ned. Manden i huset fortæller om den voldsomme oplevelse.

Huset på Hastrupvej i Qaqortoq, der blev ramt af sneskred mandag morgen, er nu revet ned. Huset og møblerne kunne ikke reddes og alt blev revet ned af frygt for yderligere fare.

- Vi måtte ikke engang komme ind i huset på grund af fare for at huset skulle skrede længere ned af fjeldet, fortæller husets ejer Isak Motzfeldt, Iisaavaraq, til KNR.gl.

- Der var også kommet meget sne og vand ind i huset som har forårsaget store ødelæggelser. Vi har derfor efter aftale med forsikringsselskabet valgt at få huset revet helt ned, siger Isak Motzfeldt.

Entreprenørmaskiner revede huset ned i går og dermed blev huset, der blev indflytningsklar i slutningen af 2001, saga-blot med en voldsom historie bag sig.

- Jeg lå i sengen mandag morgen, da sneskredet kom. Det var en meget voldsom oplevelse, fortæller Isak Motzfeldt.

- Min kone valgte allerede ved midnatstid at tage over til vores datter for at overnatte. Vi frygtede allerede på det tidspunkt at sneskredet ville komme. Jeg sov heller ikke ret meget den nat, fordi det regnede meget.

- Det var en skrækkelig oplevelse, da huset skred og sneen væltede ind. Jeg kunne ikke gøre andet end at holde fast i sengen og jeg kunne først komme ud af huset, da andre kom for at hjælpe, siger Isak Motzfeldt, der var alene hjemme sammen med deres hund.

Nu er dialogen med forsikringsselskabet gået igang. Hele huset er som nævnt revet ned og en del af indboet er i en container, hvor ejerne senere vil vurdere om der er noget der kan reddes.

Møbler og andre ting kunne ikke flyttes ud af huset, fordi det var for farligt at opholde sig inde i huset. Det var derfor af sikkerhedsmæssige årsager at hus og indbo blev revet ned af entreprenør maskiner.

- Det er en skrækkelig oplevelser, slutter Isak Motzfeldt, der helst ser at de flytter ind i et færdigbygget hus istedet for at bygge et helt nyt hus.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt