Hundredtusinder evakueres under katastrofale skovbrande i USA

En halv million mennesker i den amerikanske delstat Oregon er evakueret under skovbrande, oplyser myndigheder.
De tre delstater Oregon, Californien og Washington oplever lige nu nogle af de værste skovbrande i historien, lyder meldingen. Adskillige mennesker er døde, mange savnes, og dødstallet ventes hurtigt at gå op. Foto © : Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
11. september 2020 13:42

En halv million mennesker i den amerikanske delstat Oregon er evakueret under skovbrande uden fortilfælde, oplyser myndighederne.

Det er cirka hver 7. indbygger i staten, der er evakueret.

- Brandfolk prioriterer at redde liv, mens de kæmper mod en rekordstor skovbrand på 3600 kvadratkilometer, hedder det i en erklæring.

- Det skønnes, at 500.000 Oregon-borgere er blevet evakueret, og det antal fortsætter med at stige. lyder det videre.

For eksempel er Fyn 3100 kvadratkkilometer stor.

LÆS OGSÅ Brande i Californien spreder sig til rekordstort område

De tre delstater Oregon, Californien og Washington oplever lige nu nogle af de værste skovbrande i historien, lyder meldingen. Adskillige mennesker er døde, mange savnes, og dødstallet ventes hurtigt at gå op.

Avisen Los Angeles Times skriver fredag morgen dansk tid, at der foreløbig er fundet 16 døde i regionerne Butte Plumas og Yuba i det nordlige Californien. 20.000 mennesker er på flugt.

Der er meldinger om, at flere tusinde bygninger er brændt ned og om skov og naturområder, der er gået op i flammer i de tre delstater. Kraftig vind bidrager til katastrofens omfang.

Eksperter peger på den samme årsag, når de skal forklare brandene. Den globale opvarmning.

I nabostaten Oregon er mindst fem byer næsten brændt ned til grunden. Fredag morgen dansk tid oplyses det, at brandene har kurs mod byen Medford med 82.000 indbyggere.

Ifølge guvernør Kate Brown er der brændt lige så meget ned på tre døgn, som der plejer på et helt år.