Hjemløs: Integrationsråd hjælper ikke

07. marts 2006 14:07

I København lukkede valgstederne til integrationsrådsvalget klokken 20 dansk tid. Men stemmerne bliver først talt op i morgen. Først da vil det altså vise sig, hvem af de to grønlandske kandidater der skal repræsentere det grønlandske mindretal i Københavns Kommune.

Langt fra alle har imidlertid tænkt sig at bruge sin stemmeret. Det gælder for eksempel Jonas Møller, der er 44 år og hjemløs i København. Radioavisen mødte ham på Kofoedsskole hvor han opholder sig til hver dag.

- Jeg vil ikke stemme. For det nytter alligevel ikke noget for vores vedkommende. Vi lever på den hårde måde, og når man henvender sig til myndighederne bliver man bare afvist, siger Jonas Møller som forklaring på, hvorfor han ikke stemmer.

Den ene af de to grønlandske kandidater Nikoline Ziemer mener, der har været for lidt information om at grønlændere får en plads i integrationsrådet. Men hun mener det er vigtigt og at det vil gøre en forskel:

- Der skal sættes fokus på grønlændere på socialkontorerne. Hidtil er vi jo set på som en del af det danske kongerige. Men det er vigtigt at forstå at den grønlandske kultur og sprog kan være med til at hæmme kontakten til det danske socialsystem, siger Nikoline Ziemer.

Hun stiller op på den såkaldte "Blandede liste" sammen med Ida Unger Løvgreen. Oprindeligt var der tre grønlandske kandidater, men Eyvind Lyberth Nielsen valgte at trække sig før valgdagen.