Historisk seminar om trommesang

Trommesang kan beskrive, hvad ord ikke kan. Sådan siger arrangør Leif Saandvig Immanuelsen, før tre dages seminaret om trommesang, der går i gang i dag.
Skrevet af Jette Andersen
27. maj 2014 13:31

Det er kulturhuset Katuaq i Nuuk, der danner rammen for et seminar om trommesang, der er sat til at vare i tre dage. Arrangør Leif Saandvig Immanuelsen gætter på, at det er første gang i Grønlands nyere historie, at så mange trommesangere er samlet.

Der vil til seminaret være trommesangere fra alle dele af Grønland. En enkelt kommer fra Danmark og en anden kommer fra Sverige. I alt vil der være 20 deltagere, der skal drøfte datidens trommesang og fremtidens trommesang.
 
Og Leif Saandvig kan allerede nu mærke styrken, som deltagerne afgiver. En styrke, han ikke mærker til daglig.
 
Med overskriften Trommesang - dengang og i fremtiden skal deltagerne debattere, hvordan man respektfuldt kan bibeholde forfædrenes trommesangsarv, siger Leif Saandvig Immanuelsen.

Han understreger dog, at trommesangerne i forvejen synger med respekt for forfædrene og deres arv.

Men det er også vigtigt at diskutere fremtidens trommesang, især nu hvor der bliver flere og flere trommesangere på vestkysten, fortsætter Leif Saandvig Immanuelsen.

Nogle gange kan trommesang bedre beskrive følelserne end ord, påpeger han.

Og trommesangen betyder da også en hel del for Leif Saandvig Immanuelsen personligt.

- Jeg prøver at bruge de samme værdier, som mine forfædre og overføre det til mit eget liv, som jeg tager en dag ad gangen, siger trommesangeren.

Seminaret vil blive afsluttet med en stor koncert i Katuaqs foyer torsdag den 29 klokken 15-17.