Her er næste års nationale kvoter for fangst af store hvaler

Som en slags julegave er kvoterne for fangst af store hvaler næste år netop blevet offentliggjort af Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.
Foto © : Ron Dunnington/Flickr Creative Commons
Skrevet af Simon Uldum -
20. december 2016 11:03

Kvoterne er en del af den såkaldte fem-årige blokkvote fastsat af den Den Internationale Hvalfangstkommission, der har kvotebesluttende kompetence.

Finhval Den totale kvote for Vestgrønland for 2017 er på 19 dyr. Fartøjer med teknisk godkendelse til finhvalfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. januar – 31. december.

Grønlandshval Kvote for grønlandshval i Vestgrønland for 2017 er på 2 dyr. Fortrinsvis fartøjer hjemmehørende i Disko Bugt med teknisk godkendelse til grønlandshvalfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. april – 31. december. For sikring af fangstudøvelse på forsvarlig vis vil der som i tidligere år blive stillet krav, der kræver tæt samarbejde mellem Selvstyre, Kommune og fangerne.

Pukkelhval Den totale kvote for Vestgrønland for 2017 er på 10 dyr. Fartøjer med teknisk godkendelse til pukkelhvalfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. januar – 31. december.

Sildepisker, Vestgrønland, Den totale kvote for Vestgrønland for 2017 er på 164 dyr. Fartøjer samt deltagere i fællesfangst med teknisk godkendelse til sildepiskerfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. marts – 30. november.

Sildepisker, Østgrønland, Den totale kvote for Østgrønland for 2017 er på 12 dyr. Deltagere i fællesfangst med teknisk godkendelse til sildepiskerfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser, kan fange i perioden 1. marts – 30. november.

Departementet understreger, at de endelige fangstkvoter vil blive optalt efter den 31. december, og at der derfor kan forekomme justeringer.