Foto: Ron Dunnington/Flickr Creative Commons

Her er næste års nationale kvoter for fangst af store hvaler

Som en slags julegave er kvoterne for fangst af store hvaler næste år netop blevet offentliggjort af Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Kvoterne er en del af den såkaldte fem-årige blokkvote fastsat af den Den Internationale Hvalfangstkommission, der har kvotebesluttende kompetence.

Finhval Den totale kvote for Vestgrønland for 2017 er på 19 dyr. Fartøjer med teknisk godkendelse til finhvalfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. januar – 31. december.

Grønlandshval Kvote for grønlandshval i Vestgrønland for 2017 er på 2 dyr. Fortrinsvis fartøjer hjemmehørende i Disko Bugt med teknisk godkendelse til grønlandshvalfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. april – 31. december. For sikring af fangstudøvelse på forsvarlig vis vil der som i tidligere år blive stillet krav, der kræver tæt samarbejde mellem Selvstyre, Kommune og fangerne.

Pukkelhval Den totale kvote for Vestgrønland for 2017 er på 10 dyr. Fartøjer med teknisk godkendelse til pukkelhvalfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. januar – 31. december.

Sildepisker, Vestgrønland, Den totale kvote for Vestgrønland for 2017 er på 164 dyr. Fartøjer samt deltagere i fællesfangst med teknisk godkendelse til sildepiskerfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser kan fange i perioden 1. marts – 30. november.

Sildepisker, Østgrønland, Den totale kvote for Østgrønland for 2017 er på 12 dyr. Deltagere i fællesfangst med teknisk godkendelse til sildepiskerfangst jvf. betingelser i nedenstående bekendtgørelser, kan fange i perioden 1. marts – 30. november.

Departementet understreger, at de endelige fangstkvoter vil blive optalt efter den 31. december, og at der derfor kan forekomme justeringer.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt