Henriette Rasmussen i samråd om kollegiebyggeri

28. juni 2005 10:17

Landsstyremedlem Henriette Rasmussen skal i samråd for at forklare, hvad hun vil gøre for at rette op på kollegie-situationen i Upernavik.

Efter sommerferien skal 17 bygdeelever begynde i 10. klasse i Upernavik. Men på grund af mangel på kollegier har eleverne endnu ikke noget sted at bo.

Problemet er ikke nyt. Siden 1999 har kommunen forsøgt at få hjemmestyret i tale, så Upernavik kan få flere boliger til eleverne. Og nu kræver Landstingets kultur- og undervisningsudvalg landsstyremedlem Henriette Rasmussen i samråd på baggrund af sagen.

Udvalgets formand, Doris Jakobsen fra Siumut, understreger, at situationen er alvorlig.

- Vi har en lov, der siger, at alle børn skal have undervisning, siger formanden.

Doris Jakobsen er overrasket over, at der er gået så lang tid, uden at kommunens ønske om flere boliger til eleverne er blevet hørt.

- Det er hjemmestyrets ansvar. De har været for langsomme til at få tingene skubbet i gang. Og udvalget vil derfor have landsstyremedlemmet til at stå ved, at her er et problem, som skal løses, siger Doris Jakobsen.

Formanden erkender, at udvalget ikke har kompetence til at sikre kommunen penge til byggeriet.

- Men samrådet skal gøre landsstyremedlemmet bevidst om, at vi mener, der er et alvorligt problem. Og udvalgsmedlemmerne må tage fat i deres partier for at presse på for en løsning, siger Doris Jakobsen.

Upernavik Kommune har senest søgt hjemmestyret om penge til et kollegium med plads til 90 elever.