Helene Thiesens bog udkommet idag

Helene Thiesen debuterer i dag som forfatter, da hendes bog, 'For flid og god opførsel', for første gang blev præsenteret på Nordatlantens Brygge i København. Bogen handler om hendes oplevelser fra dengang, hun sammen med andre grønlandske børn blev sendt til Danmark i 1951.
22. marts 2011 17:16

Historien om 22 grønlandske børn der i 1951 blev sendt til plejefamilier i Danmark, har været bedst kendt i form af Tine Brylds bog 'I Den Bedste Mening', og sidenhen gennem filmen 'Eksperimentet', der udkom i efteråret.

I dag præsenterede Helene Thiesen, der selv var ét af børnene, der blev sendt til Danmark, sin egen bog, 'For flid og god opførsel', der er en førstehåndsberetning om hendes oplevelser fra sin barndom i Danmark og i Grønland. I forbindelse med bogudgivelsen udkommer filmen Eksperimentet på DVD. En glad Helene Thiesen siger:

- Jeg svæver endnu. Det er så fantastisk, at jeg endelig er kommet til den dag, at jeg udgiver min egen bog, hvor jeg har uddybet, hvordan det var at leve som et eksperiment på et dansk Røde Kors-børnehjem i otte år. På den ene side har det været hårdt, men også helende. Det har faktisk været min redning at fortælle om historien. Så kommer jeg over det, så langt jeg kan, siger Helene Thiesen.

Helene Thiesen begyndte at skrive sin bog for fire års siden.

- Jeg startede med at skrive bogen for fire år siden, da der var kursus i ”Skriv Dit Liv”. Jeg skulle se om jeg kunne skrive min bog - og det kunne jeg, siger Helene Thiesen.

Hun fortæller, at hun har skrevet bogen med blandede følelser.

- Det har både været hårdt og sjovt. I kan glæde jer over at læse bogen, for der er lidt hvert at læse om, slutter Helene Thiesen.

Helene Thiesen vil gerne skrive en anden bog, der skal handle om hendes tid i kostskolen i Nuuk i årene efter, at hun og de andre grønlandske børn blev sendt til Danmark.